Etusivu > Turvepäivä

Tervetuloa Turvepäivään!

Tampereen Sokos Hotelli Tornissa ma 11.11.2019 klo 10.00‒17.00!
(Ratapihankatu 43)

Toimialan muutos haastaa nyt osallistumaan ja ottamaan myös kantaa. Seminaariosuuden teemat painottuvat turpeen käyttöön kasvualustoissa ja kuivikkeina, turvemaiden päästöihin ja hiilitasekysymyksiin sekä ajankohtaisiin edunvalvonta-asioihin. Iltabuffetissa on mahdollisuus jatkaa keskusteluja.

Muutamia nostoja ohjelmasta: Kekkilä – BVB:n Juha Mäkinen avaa kasvualustamarkkinoiden ja uuden maailmanlaajuisen yrityksen kehitysnäkymiä. Näkymien realisoituminen edellyttävä kestävää tuotantoa ja agendaa, joka lähtee ympäristövaikutusten tunnistamisesta. Näitä luodataan aamupäivän seuraavissa alustuksissa ja paneelissa.

Lounaan jälkeen julkaistaan taas odotetut kesän turvetuotantoluvut. Eläinkuivikkeiden ja kasvualustojen käyttökokemuksista kertovat eläinlääkäri ja metsäpuiden taimitarhan johtaja. Rahkasammalen keruun edellytyksiä alueiden rekisteröinnin kannalta on selvitetty hankkeessa, jonka tuloksista kertoo Tapio Oy:n Henry Schneider, ja ennen iltapäiväkahvia kuullaan EU:n lannoitevalmistelainsäädännön uudistumisesta ja heijastusvaikutuksista toimialalle Ruokaviraston Olli Venelammin alustuksessa.

Iltapäivän päättää energiaturpeeseen keskittyvä sessio, jossa on neljä puheenvuoroa. Hallitusohjelman mukaisesti turvekomission työn tulisi olla seminaariin mennessä jo käynnissä, ja siitä kuullaan tärkeimmät linjaukset. Energiateollisuuden visioista alustaa Katja Kurki-Suonio ja häntä kommentoivat huoltovarmuusorganisaation ja Tampereen Sähkölaitoksen edustajana Antti-Jussi Halminen sekä kone- ja kuljetusyrittäjien kannalta Simo Jaakkola Koneyrittäjien liitosta.

Seminaarin lopuksi Viron turvealaa edustava toimitusjohtaja Erki Niitlaan alustaa tuotantonäkymistä eteläisessä naapurimaassa sekä esittelee ensi vuoden Kansainvälisen Suokongressin Tallinnassa.

Tutustu ohjelmaan täällä!

Lämpimästi tervetuloa!