Bioenergia ry on yhdessä CLC:n, Sitran, Syken ja Nuohousalan Keskusliitto ry:n kanssa käynnistänyt tänään 6.11.2018 kampanjan mustan hiilen päästöjen vähentämiseksi. Kampanjan tavoitteena on lisätä ymmärrystä mustan hiilen vaikutuksista sekä nopeuttaa päästöjen vähentämistä ja löytää uusia ratkaisuja päästöjen vähentämiseksi.

Puun pienpoltto on globaalisti yksi merkittävimpiä mustan hiilen päästölähteitä luonnon palojen lisäksi. Bioenergia ry haluaa olla mukana edistämässä keinoja mustan hiilen vähentämiseksi. Suurin osa päästöistä syntyy kaukana arktisesta alueesta. Keskeinen keino päästöjen vähentämiseen Suomessa on parempi polttoteknologia ja oikeanlaiset polttotavat.

Bioenergia ry kutsuu jäsenyrityksiään liittymään kampanjaan. Kampanja kestää maaliskuun 2019 loppuun asti.

Kampanjan tiedote

Lisätietoja: Hannes Tuohiniitty, puh. 040 1948628, hannes.tuohiniitty(a)bioenergia.fi