Bioenergia ry:n toimialapäällikkö Hannes Tuohiniitty on nimitetty Euroopan bioenergian kattojärjestö Bioenergy Europen puheenjohtajaksi. Tuohiniitty on ensimmäinen suomalainen, joka on valittu tehtävään. Viimeiset kaksi vuotta järjestöä on luotsannut latvialaisen bioenergiayhdistyksen Latbion Didzis Palejs. 

Euroopan bioenergian kattojärjestö Bioenergy Europen hallitus nimitti 15.11.2018 puheenjohtajakseen suomalaisen Hannes Tuohiniityn. Tuohiniitty työskentelee Bioenergia ry:ssä toimialapäällikkönä ja jatkaa työssään luottamustoimensa aikana. Luottamustoimi kestää kaksi vuotta. Viimeiset kaksi vuotta järjestöä on luotsannut latvialaisen bioenergiayhdistyksen Latbion Didzis Palejs. 

Hannes Tuohiniitty on toiminut Bioenergy Europen hallituksessa vuodesta 2015 lähtien ja työvaliokunnassa 2017 lähtien. 

– Puheenjohtajan toimi on hyvä paikka osallistua keskusteluun bioenergian tulevaisuudesta Euroopassa ja energiapolitiikasta laajemminkin, Tuohiniitty toteaa. 

Bioenergy Europe on Brysselissä toimiva edunvalvonta- ja kehittämisjärjestö. Se on eurooppalaisten järjestöjen ja yritysten yhteinen äänitorvi ja alan kehittäjä. Bioenergy Europe on perustettu vuonna 1990. Järjestöllä on 40 kansallista jäsenjärjestöä sekä 100 kumppanuusjäsentä – yrityksiä ja muita järjestöjä. Bioenergy Europe:n sateenvarjon alla toimii neljä verkostoa: European Pellet Council (EPC), International, European Industry of Pellet Suppliers (EIPS) ja International Biomass Torrefaction Council (IBTC). Bioenergy Europe tunnettiin aiemmin nimellä AEBIOM. 

 

Lisätietoja:  

www.bioenergyeurope.org
Bioenergia ry:n toimialapäällikkö Hannes Tuohiniitty +358 40 1948628