Bioenergian Kevätpäivään 1.6.2020 ei tarvitse tällä kertaa matkustaa, sillä tapahtuma järjestetään poikkeusolojen vuoksi verkkoseminaarina. Tervetuloa mukaan syventymään sektorin ajankohtaisiin aiheisiin alan johtavien asiantuntijoiden kanssa. Luvassa on runsaasti keskustelua!

Kevätpäivän avaa ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen maankäyttösektoria ja ilmastolain uudistusta koskevalla ajankohtaiskatsauksella. EK:n johtava ekonomisti Sami Pakarinen pohtii kestävän talouden merkitystä hiilineutraaliuden kannalta ja TEM:in teollisuusneuvos Petteri Kuuva avaa ilmasto- ja energiastrategian valmistelua. Liikenne- ja viestintäministeriön ilmasto- ja ympäristöyksikön johtaja Päivi Antikaisen teemana on fossiilittoman liikenteen tiekartta.

Keskusteleva Kevätpäivä

Päivän muut esitykset koostuvat eri teemoihin liittyvistä viiden minuutin alustuksista, jonka jälkeen alustajat syventävät teemaa keskustelulla. Alustukset ja keskustelut alkavat puumarkkina-teemalla. Alustajina ja keskustelijoina ovat projektitutkija Jakob Donner-Amnell Itä-Suomen yliopistosta ja MTK:n metsäjohtaja Juha Hakkarainen. Keskustelun juontaa Bioenergia ry:n toimitusjohtaja Harri Laurikka.

Lounastauolla halukkaat voivat liittyä keskusteluhuoneeseen tapaamaan kollegoita sekä muita osallistujia ja keskustelemaan ajankohtaisista aiheista. Keskustelua johdattelee Bioenergia ry:n toimialapäällikkö Hannes Tuohiniitty. Voit vaikuttaa keskusteluteemoihin vastaamalla tämän uutiskirjeen lopussa olevaan kyselyyn. Teemat ilmoitetaan lähempänä tapahtumaa.

Biokaasua, biojalostamoita ja hiilensidontaa

Lounaan jälkeen Kevätpäivä jatkuu biokaasuteemalla. Alustajina ja keskustelijoina ovat Gasumin kehitysjohtaja Johan Grön ja Doranovan johtava asiantuntija Anne Kujanpää. Bioenergia ry:n toimialapäällikkö Tage Fredriksson juontaa keskustelun. Biokaasun jälkeen siirrytään biojalostamoihin. Alustajina toimivat Nordfuelin projektijohtaja Timo Strengell, Green Fuel Nordicin toimitusjohtaja Timo Saarelainen ja Helen Oy:n tutkimus- ja kehityspäällikkö Jussi Uitto. Juontajana on Tage Fredriksson.

Hiilensidontateknologian näkymät on päivän neljäs teema. Aiheesta alustavat ja keskustelevat Tallinnan teknillisen yliopiston professori Alar Konist ja VTT:n tutkija Tomi Lindroos. Juontajana on Bioenergia ry:n toimialapäällikkö Hannu Salo. Viimeinen teema käsittelee hiilensidontaa käytännössä. Sessiossa kuullaan Q Powerin toimitusjohtaja Eero Paunosta ja Carbofexin toimitusjohtaja Sampo Tukiaista. Alustuksia seuraavan keskustelun juontaa Hannu Salo.

Osallistujilla on mahdollisuus esittää tapahtuman aikana kysymyksiä ja kommentoida esityksiä. Linkki tapahtumaan sekä tarkemmat osallistumisohjeet lähetetään Kevätpäivään ilmoittautuneille osallistujille toukokuun puolivälissä.

Tervetuloa kuulemaan tuoreimpia ajatuksia ajankohtaisista kysymyksistä!

Kevätpäivän ohjelma

Ilmoittaudu mukaan!