Bioenergiapäivä järjestetään 19.10.2020 Tampere-talossa. Tapahtuma lähetetään lähtökohtaisesti myös verkossa. Seuraamme tarkasti koronatilannetta ja siihen liittyvää viranomaistiedotusta ja reagoimme tarpeen mukaan. Kenenkään terveys ei saa vaarantua tapahtumassa.  Bioenergiapäivää seuraava Energia 2020 -messutapahtuma on päätetty siirtää syksyyn 2022.

Bioenergiapäivä alkaa kaikille yhteisellä ohjelmalla. Lounaan jälkeen tapahtuma jatkuu kahdessa rinnakkaissessiohuoneessa. Aamupäivän ohjelmassa europarlamentaarikot Mia-Petra Kumpula-Natri ja Heidi Hautala keskustelevat Euroopan vihreän kehityksen ohjelman etenemisestä. Lisäksi aamupäivällä kuullaan mm. oikeudenmukaisen siirtymän kansallisesta toimeenpanosta sekä ilmastorahaston käynnistymisestä.

Iltapäivällä rinnakkaissessiot kahdessa eri huoneessa

Lounaan jälkeen Bioenergiapäivä jatkuu rinnakkaissessioilla. Sonaatti 1-huoneen sessioteemat ovat luonnon monimuotoisuus ja puuenergia sekä biomassan kestävyyskriteerit. Sonaatti 2-huoneessa teemoina ovat biomassa kiertotaloudessa ja hiilen talteenoton kehitys.

Luonnon monimuotoisuus ja puuenergia sekä biomassan kestävyyskriteerit

Luonnon monimuotoisuus ja puuenergia -teemassa kuullaan mm. Jyväskylän yliopiston tutkija Panu Halmeen näkökulma energiapuun korjuuseen ja monimuotoisuuteen sekä kommenttipuheenvuorot metsänomistajan ja metsäyhtiön näkökulmista. Puheenvuoroja seuraa esiintyjien ja osallistujien keskustelu.

Biomassan kestävyyskriteerit -teemassa Energiaviraston Olli Mäki puhuu aiheesta ’Kohti toimeenpanoa’, jonka jälkeen polttoaineentuottaja ja energiayhtiö kertovat omat näkökulmansa. Session lopuksi Finbex Oy:n Olli Salo kertoo kestävyyskriteereistä vaihtuvien vastapuolten kanssa.

Biomassa kiertotaloudessa ja hiilen talteenoton kehitys

Biomassa kiertotaloudessa -teeman aiheina ovat mm. kiristyvät kierrätystavoitteet, bio-osuuden talteenotto sekajätteestä, bio- ja kierrätyspolttoaineiden näkymät sekä energiayhtiön näkökulma kierrätyspuuhun ja -polttoaineeseen. Puhujina ovat Riitta Levinen ympäristöministeriöstä, Ari Suomilammi Gasumilta, Tanja Rytkönen Destacleanilta ja Maija Henell Turun Seudun Energiantuotanto Oy:stä. Esitysten jälkeen keskustellaan. Hiilen talteenoton kehitys -teeman aiheena on mm. Negatiiviset päästöt osana Green Dealia. Asiasta puhuu mm. Hanna-Mari Ahonen Perspectives’iltä.

Ohjelma julkaistaan pian

Bioenergiapäivän ohjelma julkaistaan pian verkkosivuilla ja ilmoittautuminen tapahtumaan aukeaa syyskuun alkupuolella. Tervetuloa mukaan!

 

Lisätietoja: Johanna Lahti, 040 171 4122, johanna.lahti(a)bioenergia.fi