Bioenergiapäivä tarjoilee jälleen tuhdin paketin sektorin ajankohtaisia kuulumisia sekä mielenkiintoisia keskusteluita alan johtavien asiantuntijoiden kanssa. Tapahtuma järjestetään verkkoseminaarina 19.10.2020 klo 10.15–15.30. Ilmoittaudu mukaan ja vinkkaa myös kollegoille: organisaation ensimmäinen ilmoittautuja maksaa täyden osallistumismaksun, muut samasta organisaatiosta Bioenergiapäivään ilmoittautuvat pääsevät mukaan puoleen hintaan.

Bioenergiapäivän avaa Bioenergia ry:n hallituksen puheenjohtaja Pertti Vanhala, jonka jälkeen ympäristöministeriön kansliapäällikkö Juhani Damski pitää ajankohtaiskatsauksen energia- ja ilmastopolitiikasta. Euroopan parlamentin jäsenet Miapetra Kumpula-Natri (S&D) ja Heidi Hautala (vihr.) keskustelevat verkkoseminaarissa vihreän kehityksen ohjelman etenemisestä. Työ- ja elinkeinoministeriön neuvotteleva virkamies Pasi Rantahalvari käsittelee oikeudenmukaisen siirtymän kansallista toimeenpanoa ja Vaken toimitusjohtaja Paula Laine kertoo ilmastorahaston käynnistymisestä.

Luonnon monimuotoisuus ja puuenergia -teema aloittaa keskustelun

Lounastaukoa seuraavat esitykset koostuvat eri teemoja käsittelevistä alustuksista sekä alustuksia ja teemoja syventävistä keskusteluista. Luonnon monimuotoisuus ja puuenergia -teemasta alustavat vanhempi lehtori Panu Halme Jyväskylän yliopistosta ja metsänhoidon asiantuntija Pekka Kuitunen Suomen metsäkeskuksesta. Alustajien lisäksi keskusteluun liittyvät Anna-Rosa Asikainen, MTK:n lakimies sekä UPM:n Timo Lehesvirta, jonka vastuualueeseen kuuluvat globaalit metsäasiat.

Keskustelu jatkuu biomassan kestävyyskriteerit ja biomassa kiertotaloudessa -teemoilla

Biomassan kestävyyskriteerit -teeman aluksi Energiaviraston ylitarkastaja Olli Mäki käsittelee aihetta ’Kohti toimeenpanoa’. Teema jatkuu keskustelulla, jossa ovat Mäen lisäksi mukana Mhy Pirkanmaan johtaja Ilkka Köntti, Helenin biopolttoaineasiantuntija Jari Stenvall sekä Finbex Oy:n toimitusjohtaja Olli Salo.

Biomassa kiertotaloudessa -teemaa käsitellään ympäristöministeriön puheenvuorossa. Aiheena on kierrätystavoitteiden kiristyminen. Esityksen jälkeen mukaan keskusteluun tulevat Gasumin kiertotalousjohtaja Ari Suomilammi, Destacleanin operatiivinen johtaja Juha Rytkönen sekä toimitusjohtaja Maija Henell Turun Seudun Energiantuotanto Oy:stä.

Bioenergiapäivän päätösteema on hiilen talteenoton kehitys

Norjaan hiilidioksidin varastointi-infraa rakentavan Gassnovan toimitusjohtaja Trude Sundset kertoo (englanniksi) tilannekatsauksen CCS-hankkeen etenemisestä. Hanna-Mari Ahonen Perspectives’iltä puhuu negatiivisista päästöistä osana EU:n Green Dealia ja Puuni Oy:n Juha Siitonen kotimaisista hiilinieluista kompensaatiossa. Ahonen ja Siitonen jatkavat keskustelulla.

Bioenergiapäivän osallistujat voivat kommentoida esityksiä ja esittää kysymyksiä chat-toiminnon avulla.

Tervetuloa Bioenergiapäivän verkkoseminaariin kuulemaan tuoreimpia ajatuksia ajankohtaisista kysymyksistä sekä mukaan keskusteluun!

Bioenergiapäivän ohjelma

Ilmoittaudu Bioenergiapäivään

Lisätietoja: Johanna Lahti, 040 171 4122, johanna.lahti(a)bioenergia.fi