Bioenergia ry järjestää yhteistyössä Metsäteollisuus ry:n, MTK ry:n ja Suomen Biohiiliyhdistys ry:n kanssa koko päivän Hiilensidonta 2021 -verkkoseminaarin 11.5.2021. Tilaisuus on Suomen ensimmäinen täysin hiilensidontaan keskittyvä tapahtuma, jonka tavoite on edistää ymmärrystä hiilensidonnasta, sen vaihtoehdoista ja reunaehdoista sekä hiilensidonnan yleisestä merkityksestä ilmastopolitiikassa. 

Tapahtuma jakautuu yhteiseen aamupäiväosioon sekä iltapäivän rinnakkaisseminaareihin. Aamupäivässä syvennytään hiilensidonnan kansanväliseen ja EU-tason kehitykseen. Iltapäivän kahdessa ensimmäisessä rinnakkaiseminaarissa teemoina ovat päästöjen ja hiilinielujen laskennan kehitys ja sidotun hiilen ilmastohyödyt metsäteollisuuden tuotteissa. Iltapäivän päättävissä rinnakkaisseminaareissa aiheina ovat biohiilen rooli hiilidioksidin varastoinnissa: raaka-aineet, tuotanto ja pysyvyys maaperässä sekä luonnon hiilinielujen arvoketju. 

Puhujina seminaarissa kuullaan alan huippuasiantuntijoita mm. Nils Torvalds (europarlamentaarikko), Fabien Ramos (Euroopan komission ilmastopääosasto), Eve Tamme (Global CCS Institute), Kati Koponen (VTT:n NEGEM-hanke), Marko Janhunen (UPM), ilmastoasiantuntija Oras TynkkynenJari Voutilainen (Metsä Group), Marinne Tikkanen (Puro Earth), Fabian Levihn (Stockholm Exergi), Tatu Liimatainen (maa- ja metsätalousministeriö), Anna Laine (Gaia Consulting), Niklas Kaskeala (Compensate), Timo Heikka (Stora Enso), Sampo Tukiainen (Carbofex), Ville Kopra (Versowood), Priit Tammeorg (Helsingin yliopisto), Ahti Fagerblom (Metsäteollisuus ry), Annakaisa Elo (Suomen Biohiiliyhdistys ry) sekä monia muita. Aamupäivän juontajana toimii Petteri Lillberg (Demos Helsinki). 

Organisaatioilla on tapahtuman yhteydessä loistava mahdollisuus lisätä omaa näkyvyyttään sidosryhmien keskuudessa. Erilaisista näkyvyysvaihtoehdoista lisätietoa täällä: Hiilensidonta2021 -esite

Tutustu tarkempaan ohjelmaan tapahtuman verkkosivuilla ja ilmoittaudu mukaan!