BBC Global News, BBC:n kaupallinen tytäryhtiö, on ottanut yhteyttä Bioenergia ry:n toimistoon uudesta tuotannostaan ”Humanising the Energy Transition”, jota se valmistelee yhdessä World Energy Councilin (WEC) kanssa. BBC Global News tuottaa BBC World News:iä ja BBC.com -sivuston sisältöä.

”Humanising the Energy Transition” -tuotannossa tehdään ensi kesän aikana 20 noin 3-5 minuutin pituista ratkaisukeskeistä dokumenttia energiasiirtymästä eri puolilla maailmaa. Videoilla halutaan parantaa BBC:n lukijoiden energialukutaitoa ja tarkoitus on esittää energiasiirtymään liittyvä haaste, jota lähdetään ratkomaan. Esille ja tarinan keskiöön halutaan muutosta tekevät ihmiset, muutoksen oikeudenmukaisuus ja myös siihen liittyvät mahdollisuudet. Tuotanto julkaistaan lokakuussa World Energy Weekin yhteydessä ja on sen jälkeen 12 kk BBC:n sivustolla.

Mikäli organisaatiosi on kiinnostunut osallistumaan omalla tarinalla tuotantoon, pyydämme ottamaan pikaisesti yhteyttä Beryn toimistoon (viestinta(a)bioenergia.fi). Pyydämme ottamaan kuitenkin huomioon, että konseptissa vaaditaan myös osallistuvalta organisaatiolta rahallinen panos, jonka suuruus selviää vasta tarkemmissa neuvotteluissa BBC:n kanssa.

Esimerkki tyylistä, jolla suunniteltu tuotanto tullaan tekemään: Building A Better Future