Europarlamentaarikko Nils Torvalds (Renew Europe) piti Hiilensidonta 2021 -tapahtuman ensimmäisen puheenvuoron. Hän nosti esiin ajamansa asian siitä, että ilmastoon liittyvien toimenpiteiden painopisteen tulisi siirtyä jonkin verran vahvemmin fossiilisten päästöjen vähentämiseen sen sijaan, että hiilinielujen roolia painotettaisiin entistä enemmän. Suomen kannalta on tärkeää, että maan omat hiilinielut lasketaan omaksi hyödyksi eikä minkään muun maan hyödyksi. Parlamentin raporteissa ja työssä on korostunut maksimalismi, joka tarkoittaa, että eri tahojen kannat ovat kaukana toisistaan ja direktiiviehdotusten jatkokäsittely trilogeissa parlamentin, komission ja neuvostonvälillä on entistä vaikeampaa.

Kommenttipuheenvuoroissaan maa- ja metsätalousministeriön luonnonvaraneuvos Heikki Granholm, MTK:n toiminnanjohtaja Jyrki Wallin ja Energiateollisuuden toimitusjohtaja Jukka Leskelä painottivat markkinamekanismien kehittämistä sen sijaan, että regulaatioilla lähdettäisiin lisäämään hiilensidontaa. Kaikki pitivät hiilensidontaa mahdollisuutena Suomelle. Leskelä huomautti, että Suomi voi tulla metsiensä ansiosta hiilineutraaliksi ennen muita EU-maita. 

Hiilensidonta 2021 –tapahtuman tallenteessa näet puheenvuorot kokonaisuudessaan. Tilaa tallenne!