Toukokuu on kylvöjen ja uuden kasvun aikaa. MTK:n koordinoimassa Ympäristöstä. Yhdessä. -osuudessa oltiin ajan hermoilla, ja tilaisuuden kantavana teemana oli luonnon hiilinielujen arvoketju.

Puheenvuoroissa sukellettiin hiilensidontamarkkinoiden kehityssuuntiin sekä kuvailtiin, mitkä toimet ja toimijat ajavat markkinaa eteenpäin. Monessa esityksessä tarjoiltiin näkökulmia siitä, mitä asioita markkinat arvostavat ja millaisilla tekijöillä luodaan kysyntää ja tarjontaa.

Nina Elomaa avasi tilaisuudessa S-ryhmän hiilinegatiivisuustavoitetta vuodelle 2025 ja millainen rooli kompensaatioilla on tässä. Marianne Tikkanen kertoi, miten Puro.earth yhdistää CO2-poiston ostajat ja tuottajat ja Green Carbonin Kimmo Koistinen puolestaan standardinmukaisista hiilinieluhankkeista maanomistajille. Maatilan hiilivirroista saatiin hyvä läpileikkaus ProAgrian Maarit Karilta. Tilaisuuden fasilitoi Demos Helsingin Petteri Lillberg.

Tilaisuuden tallenteesta saa kattavan ja konkreettisen kuvan, mitä erityisesti yksittäisen maa- ja metsänomistajan tulisi ymmärtää hiilinielujen arvoketjusta ja hiilensidontamarkkinasta. Mitä tulisi tehdä, jos haluaa markkinalle mukaan ja mitkä ovat mukanaolon potentiaaliset hyödyt?

Katso kaikki esitykset tilaamalla Hiilensidonta 2021 -tapahtuman tallenne!   

Keskusteluun voit osallistua vielä jälkikäteenkin somessa tunnisteilla:
#Hiilensidonta2021, #YmpäristöstäYhdessä ja @MTKry

Seuraavassa, 25.5. järjestettävässä Ympäristöstä. Yhdessä. -webinaarissa käännetään katseet maaperään. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!