Kesän kuivat ja lämpimät säät ovat suosineet turvetuotantoa. Kasvu- ja kuiviketurpeiden vahvaan kysyntään pystytään vastaamaan.

Suomessa on sääolosuhteiden kannalta päättymässä neljäs perättäinen hyvä tai jopa poikkeuksellisen hyvä turvetuotantokausi. Todennäköisyys heikommille tuotantokausille tulevina vuosina väistämättä kasvaa.

Realisoituva sääriski yhdessä pienenevien tuotantopinta-alojen kanssa voi piankin johtaa laadukkaiden kasvu- ja ympäristöturvetuotteiden toimitusvaikeuksiin. Turvemarkkinan murros on myös lisännyt kasvuturpeen kysyntää ja toimituksia ulkomaille.

Bioenergia ry kerää tuotantokauden 2021 tarkemmat tilastotiedot syksyn aikana ja julkaisee ne tilaisuudessaan 22.11.2021.

Kasvuturvetta käytetään kasvualustoissa ja multatuotteissa. Kuiviketurve on yleisnimi vaaleille, vähän maatuneille turvelaaduille, jotka on tuotettu eläinten kuivittamiseen ja erilaisten nesteiden imeytykseen.

Lisätietoja: Hannu Salo, toimialapäällikkö, Bioenergia ry, 040-5022542, hannu.salo@bioenergia.fi