EK:n toimialaliittojen vuonna 2019 laatimat vähähiilitiekartat ovat keino toimeenpanna Suomen ilmastotavoite 2035. Vähähiilitiekartat ovat olleet kansainvälisestikin ainutlaatuinen hanke: niiden avulla suomalainen elinkeinoelämä on ollut tienraivaajana Suomen kunnianhimoisen ilmastotavoitteen toimeenpanolle. Juuri avatun climate2035.fi-sivuston kautta tiekartat ovat esiteltävissä niin Glasgow’n ilmastokokouksessa kuin muillakin kansainvälisillä foorumeilla.

Vähähiilitiekartat ovat menetelmä, jolla Suomen elinkeinoelämä on viitoittanut tietä 2035-tavoitteen käytännön toimeenpanoon. Lopputuloksena on 14:a eri toimialan vähähiilitiekartat. Mukana esittelyssä myös Bioenergia ry:n tiekartta bioenergia-alasta.

Englanninkielisen Climate 2035 -verkkosivuston tarkoitus on antaa vähähiilikartoille ja suomalaisille ilmastoratkaisuille näkyvyyttä maailmalla. Sivusto on tarkoitettu ilmastopolitiikan ammattilaisille, ilmastokäänteen valmistelijoille, maakuvatyön tekijöille sekä elinkeinoelämän edustajille Suomessa ja maailmalla.

Climate 2035 -hanke on toteutettu yhteistyössä TT-Säätiön, AFRY Oy:n sekä toimialaliittojen kanssa.

Tutustu sivustoon: www.climate2035.fi