Hiilensidonta 2022 -tapahtumassa 24.5.2022 syvennytään hiilensidonnan tilanteeseen Ukrainan sodan olosuhteissa, hiilensidonnan toiminnan kannustimiin, hiilinielujen sertifiointisäädännön tilanteeseen ja komission hiiliviljelyaloitteeseen. Teknologiaan perustuvasta hiilensidonnasta, hiilen varastoinnista ja hyödyntämisestä sekä luonnon hiilinieluista puhuu 24 alan huippuasiantuntijaa. Koko päivän seminaari järjestetään Original Sokos Hotel Triplassa Helsingissä ja verkossa.

Hiilensidonta 2022 –tapahtuma edistää ymmärrystä hiilensidonnan vaihtoehdoista ja reunaehdoista sekä yleisestä merkityksestä ilmastopolitiikassa. Suomen laajimman yksinomaan hiilensidontaan keskittyvän tapahtuman järjestävät Bioenergia ry yhteistyössä MTK ry:n ja Energiateollisuus ry:n kanssa.

– Tapahtumassa on erinomainen mahdollisuus kuulla hiilensidonnan ajankohtaisimmat uutiset ja päästä verkostoitumaan alan toimijoiden kanssa. Erilaiset hiilensidontaan liittyvät hankkeet ovat Suomessa yleistyneet. Aktiivisella tiedonvaihdolla voimme lisätä ymmärrystä uudesta alasta ja viedä toimintaa oikeaan suuntaan, sanoo Bioenergia ry:n toimitusjohtaja Harri Laurikka.

Tapahtuman aamupäivä keskittyy kansainväliseen ja EU-tason kehitykseen. MEP Henna Virkkunen kertoo hiilensidonnan kannustimista. EU-komission ilmastopääosaston yksikön päällikkö Christian Holzleitner avaa, mikä on tilanne hiilinielujen sertifiointisäädännön osalta. Komission hiiliviljelyaloitteesta puhuvat Lotta Heikkonen maa- ja metsätalousministeriöstä ja Juho Korteniemi työ- ja elinkeinoministeriöstä. Negatiivisten päästöjen teknologioiden kehityksestä Euroopassa kertoo Anna Dupowik Negative Emissions Platformista.

Päivän aikana keskustellaan hiilensidonnan mahdollisuuksista maailmanlaajuisten kriisien keskellä. Tapahtuman iltapäivä jakautuu rinnakkaisseminaareihin. Alan asiantuntijoiden puheenvuorot käsittelevät maanomistajan hiilensidontaa vahvistavia toimia, hiilidioksidin siirron infraa ja logistiikkaa sekä hiilidioksidin pysyvää varastointia, talteenottoa ja hyödyntämistä.

Tapahtumasivulla voi tutustua koko ohjelmaan ja ilmoittautua mukaan. Organisaatioilla on mahdollisuus tapahtumakumppanuuteen joko näytteilleasettajana tai tapahtumasponsorina.

Lämpimästi tervetuloa mukaan Hiilensidonta 2022 -tapahtumaan!

Lisätietoa: Iida Hollmén, viestintäasiantuntija, Bioenergia ry, 044 489 0417, iida.hollmen(a)bioenergia.fi