Bioenergia, huoltovarmuus & hiilensidonta -seminaarissa pureudutaan tuoreisiin eduskuntavaalituloksiin, bioenergia-alan poliittiseen toimintaympäristöön, turpeen ja energiapuun nykytilaan ja tulevaisuuden näkymiin sekä hiilenpoistojen ja -sidonnan tilanteeseen Euroopassa ja Suomessa. Miten tämä kaikki tulisi ottaa huomioon uuden hallituksen ohjelmassa?  

Bioenergia ry:n kevätseminaari järjestetään Lasipalatsin Bio Rexissä Helsingissä 18.4.2023. Seminaarin aamupäivässä Elsi Katainen Euroopan parlamentista vastaa kysymykseen, kestääkö EU:n yhteinen energiapolitiikka. Marco Siddi Ulkopoliittisesta instituutista puhuu geopolitiikan vaikutuksista Euroopan energiajärjestelmään. Chris Bolesta Euroopan komissiosta kertoo EU:n hiilidioksidin talteenoton, käytön ja varastoinnin (CCUS) strategisen vision valmistelusta. 

Tilaisuuden ensimmäisessä paneelissa keskustellaan eduskuntavaalituloksesta järjestöjen kesken energian, ympäristön ja talouden näkökulmasta. Mukana keskustelussa ovat Teppo Säkkinen Keskuskauppakamarista, Kaisa Kosonen Greenpeacesta, Toni Laiho Teollisuusliitosta ja Harri Laurikka Bioenergia ry:stä. 

– Energiasektorilla muutosvauhti on ollut viime vuosina kova eikä paluuta vanhaan ole. Huhtikuuhun mennessä olemme saaneet kuluvasta talvesta hyviä oppeja tulevaan. Edelleen on varmasti tärkeää varmistaa kohtuuhintainen energia, kehittää uusiutuvuuteen ja kotimaisuuteen perustuvaa energiantuotantoa ja sen toimitus- ja huoltovarmuutta.  Kevään seminaarissa meillä on mahdollisuus arvioida tuoretta eduskuntavaalitulosta ja pohtia tarpeita uudessa hallitusohjelmassa, sanoo Bioenergia ry:n toimitusjohtaja Harri Laurikka. 

Aamupäivän toisessa paneelissa kuullaan menneen talven opeista ja kokemuksista. Pertti Vanhala Oulun Energiasta, Valtteri Katunpää Lounapuusta ja Tommi Lahti LHM Hakkureista vastaavat kysymykseen: miten selvitään tulevasta? 

Seminaarin iltapäivä jakautuu tuttuun tapaan rinnakkaisseminaareihin. Teemoina ovat turpeen ja energiapuun nykytila ja tulevaisuuden näkymät huoltovarmuuden näkökulmasta sekä hiilenpoistojen ja -sidonnan tilanne Euroopassa ja Suomessa. Iltapäivän puhujina kuullaan mm. Petri Nieminen Huoltovarmuuskeskuksesta, Eduardo Famini maailmanlaajuisesta investointipankki RBC Capital Marketsista, Vaidotas Jonutis Baltpoolista ja Hanne Siikavirta ympäristöministeriöstä. 

Koko päivän seminaari päättyy yhteiseen cocktailtilaisuuteen, jossa alan toimijat voivat jatkaa keskustelua päivän teemojen parissa. Tutustu tarkempaan ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan. Bioenergia ry järjestää seminaarin yhteistyössä Finno Exergyn kanssa. Yrityksillä on mahdollisuus tapahtumakumppanuuteen näytteilleasettajana tai tapahtumasponsorina. 

Lisätietoa: Iida Hollmén, viestintäasiantuntija, Bioenergia ry, 044 489 0417, iida.hollmen(a)bioenergia.fi