Bioenergiapäivä järjestetään 27. syyskuuta Helsingissä. Seminaari tarjoaa laajan kattauksen alan huippuasiantuntijoiden puheenvuoroja ja keskusteluja. Päivän aikana pohditaan hallitusohjelman toteuttamista, EU:n ilmastopolitiikkaa, energiapuun tilannetta ja luontokadon huomioimista. Lisäksi tarkastellaan bioperäisen hiilidioksidin tuotteistamista ja liikenteen energiasiirtymän näkymiä. Nyt on toimeenpanon aika! 

Bioenergia ry järjestää Bioenergiapäivän jo kahdettatoista kertaa. Perinteinen seminaari tarjoaa tuttuun tapaan loistavan mahdollisuuden keskusteluihin kasvokkain alan muiden toimijoiden kanssa. Koko päivän seminaarin tapahtumapaikkana 27.9.2023 on Original Sokos Hotel Tripla Helsingissä.  

–  EU on saanut viime kuukausina paljon bioenergia-alaa 2020-luvulla koskevaa lainsäädäntöä valmiiksi. Suomeenkin saatiin uusi hallitus, jolla on bioenergiasektorille monella tavalla lupaava ohjelma. Nyt on toimeenpanon aika, josta pääsemme keskustelemaan Bioenergiapäivässä, sanoo Bioenergia ry:n toimitusjohtaja Harri Laurikka. 

Seminaarin avaa Bioenergia ry:n hallituksen puheenjohtaja Keravan Energian toimitusjohtaja Jussi Lehto. Bioenergia-alan kattojärjestön Bioenergy Europen pääsihteeri Jean-Marc Jossart puhuu alan näkymistä Euroopan tasolla. Hallitusohjelman toimeenpanosta keskustelevat paneelissa mm. kansanedustajat RKP:n Anders Norrback, Keskustan Katri Kulumni ja Vihreiden Jenni Pitko. Toisessa päivän paneelissa sukelletaan asiantuntijoiden siivittämänä EU:n ilmastopolitiikkaan aina 2030-luvulle asti. Mukana keskustelussa ovat ympäristöministeriön ilmastoyksikön johtaja Outi Honkatukia, Pohjoismaiden ympäristörahoitusyhtiö Nefcon vanhempi ohjelmajohtaja Kari Hämekoski, Valmet Oyj:n yhteiskuntasuhdejohtaja Carita Ollikainen ja Neste Oyj:n yhteiskuntasuhdepäällikkö Mikael Ohlström. Aamupäivän juontajana toimii Kirsi Heikel, joka on Milttonin johtava neuvonantaja ja taustaltaan pitkän linjan uutis- ja ajankohtaistoimittaja. 

Bioenergiapäivässä syvennytään alan moniin näkökulmiin. Yhteisen aamupäivän jälkeen seminaari jakautuu teemoittain rinnakkaisseminaareihin. Iltapäivän teemoina ovat energiapuun tilanne, bioperäisen hiilidioksidin tuotteistaminen, luontokato ja bioenergia sekä liikenteen energiasiirtymä. Iltapäivän puhujina ovat mm. Leo Parkkonen valtionvarainministeriön vero-osastolta, Mari Pantsar Kari & Pantsar Co:sta, Saara Jääskeläinen liikenne- ja viestintäministeriöstä, Sonja Peterson Kiel Institute for the World Economysta, Tuomas Niinistö Luonnonvarakeskuksesta, Tommi Kauhanen Itä-Suomen Biomassa Oy:stä, Tuomo Rinne P2X Solutions Oy:stä, Mats Björkendahl Suomen Varustamot ry:stä, Måns Holmberg Porvoon Energia Oy:stä, Sami El Geneidy Jyväskylän yliopistosta ja Laura Nikinmaa Tapio Oy:stä. Perinteiseen tapaan seminaarin päättää cocktailtilaisuus. 

Seminaarin ohjelma on nyt julkaistu ja siihen voi tutustua ja seminaariin ilmoittautua tapahtumasivulla. Organisaatioilla on mahdollisuus tapahtumakumppanuuteen näytteilleasettajana tai tapahtumasponsorina. 

Nähdään bioenergia-alan vuoden päätapahtumassa syyskuussa! 

Lisätietoa: Iida Hollmén, viestintäasiantuntija, Bioenergia ry, 044 489 0417, iida.hollmen(a)bioenergia.fi