Katso kuvaaja isompana tästä.

Puupellettien kuluttajahintaa julkaistaan Tilastokeskuksen Tuottajahinta- sekä Energian hintatilastoissa. Kuluttajahintaa on tilastoitu 22 vuotta, tammikuusta 2002 lähtien.  

Hinta kysytään neljästi vuodessa suurimmilta pellettivalmistajilta ja jälleenmyyjäliikkeiltä, joiden myynnillä painotetusti Tilastokeskus laskee hinnan ja indeksin. Painotuksia tarkistetaan markkinatilanteiden muuttuessa, viimeksi 2024 alussa.  

Ukrainan sodan seurauksena pellettien hinta nousi voimakkaasti ympäri Eurooppaa ja on jäänyt pysyvästi sotaa edeltävää tilannetta korkeammalle. Korkeimmillaan hinta on Suomessa ollut 505 euroa tonnille. Viime kuukausina hinta on Suomessakin tilastoinnin perusteella tasaantunut. Helmikuun hinta oli 477 e/tn. Toukokuun hinta julkistetaan 24.6. Tuottajahintajulkistuksen yhteydessä. 

Puupelletin kuluttajahinta lämmöntuotannossa (sis. alv) muuttujina Kuukausi ja Tiedot.