Hiilidioksidin talteenoton mahdollisuudet

Miten kunnianhimoisia hiilidioksidin talteenoton tavoitteita aiotaan hallituksen toimesta edistää? Millaista regulaatiota toimintaan liittyy? Millaisia suunnitelmia toimijoilla on teknologioiden suhteen? Tule kuulemaan vastaukset näihin kysymyksiin helmikuussa Oodissa. Hallituksen näkökulmaa ja suunnitelmia tilaisuudessa valottaa ympäristö- ja ilmastoministeri Kai Mykkänen.

Hallituksen ohjelmassa hiilidioksidin talteenotto, käyttö ja varastointi nostettiin yhdeksi kansallisen ilmastopolitiikan keihäänkärjeksi, jolla on useita liittymäpintoja nousevaan vetytalouteen. Tilaisuudessa pyritään selventämään kansallista tahtotilaa eri ratkaisujen edistämiselle sekä selventämään teknologioihin liittyviä mahdollisuuksia ja haasteita. Ministerin lisäksi tapahtumassa kuullaan puheenvuoroja toimijoiden suunnitelmista, regulaatiosta sekä markkinanäkymistä.  

Iltapäivätilaisuus järjestetään Helsingin keskustakirjasto Oodissa tiistaina 6.2.2024 klo 13–16. Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Vetyklusteri, Bioenergia ry sekä Suomen Biokierto ja Biokaasu ry. Tilaisuus on maksuton. 

Ohjelma:

Klo 13.00 tilaisuus alkaa
Tervetulosanat, Vetyklusterin regulaatiotyöryhmän puheenjohtaja ja UPM:n yhteiskuntasuhdejohtaja Marko Janhunen, UPM & Vetyklusteri
Moderaattorien avaus, toiminnanjohtaja Anna Virolainen-Hynnä, SBB & CCUS-asiantuntija Erika Laajalahti, Bioenergia ry
Esitykset: 
Ympäristöoikeuden professori Kai Kokko & juristi ja väitöskirjatutkija Emilie Yliheljo, Helsingin Yliopisto 
Operatiivinen johtaja Toni Hemminki, Wega 
Teknologiajohtaja Sami Kotimäki, Keravan Energia 
Tauko (10 min) 
Klo 14.35 tilaisuus jatkuu 
Esitykset:
Saha- ja metsäjohtaja Antti Koulumies, UPM 
Suomen hallituksen viestit, ympäristö- ja ilmastoministeri Kai Mykkänen 
Q&A ministerin kanssa 
Yhteenveto, pääviestit, jatkotoimet, Bioenergia ry, Vetyklusteri ja  Suomen Biokierto ja Biokaasu ry
Klo 16.00 tilaisuus päättyy 

 

Huom! Tilaisuus on täynnä, mutta voit ilmoittautua jonotuslistalle. Saat tiedon sähköpostitse, mikäli paikka tilaisuudessa avautuu.

Go to Top