Bioenergian Kevätpäivään osallistuakseen ei tarvitse tänä vuonna matkustaa Helsinkiin, sillä tapahtuma järjestetään verkkoseminaarina 1.6.2020. Tilaisuudessa syvennytään tuttuun tapaan sektorin ajankohtaisiin aiheisiin alan johtavien asiantuntijoiden kanssa.

Ilmoittaudu tapahtumaan ja vinkkaa myös kollegoille: vain organisaation ensimmäinen ilmoittautuja maksaa täyden osallistumismaksun, muut samasta organisaatiosta Kevätpäivään ilmoittautuvat pääsevät mukaan puoleen hintaan.

Kevätpäivän avaa EK:n johtava ekonomisti Sami Pakarinen puheenvuorollaan kestävästä taloudesta ja hiilineutraaliudesta. TEM:in teollisuusneuvos Petteri Kuuva kertoo ilmasto- ja energiastrategian valmistelusta ja liikenne- ja viestintäministeriön ilmasto- ja ympäristöyksikön johtaja Päivi Antikaisen teemana on fossiilittoman liikenteen tiekartta. Ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen käsittelee ajankohtaiskatsauksessaan maankäyttösektoria ja ilmastolain uudistusta.

Keskusteleva Kevätpäivä

Päivän muut esitykset koostuvat eri teemoihin liittyvistä viiden minuutin alustuksista, jonka jälkeen alustajat syventävät teemaa keskustelulla. Alustukset ja keskustelut alkavat puumarkkina-teemalla. Alustajina ja keskustelijoina ovat projektitutkija Jakob Donner-Amnell Itä-Suomen yliopistosta ja MTK:n metsäjohtaja Juha Hakkarainen. Keskustelun juontaa Bioenergia ry:n toimitusjohtaja Harri Laurikka.

Lounastauolla halukkaat voivat liittyä keskusteluhuoneeseen tapaamaan kollegoita ja keskustelemaan ajankohtaisista aiheista. Lounaskeskustelun pääteema on Elvytystoimet – mihin tarvitaan ja mitä alalla on tarjottavana? Keskustelua johdattelee Bioenergia ry:n toimialapäällikkö Hannes Tuohiniitty.

Iltapäivän aloittaa biokaasuteema. Alustajina ja keskustelijoina ovat Gasumin kehitysjohtaja Matti Oksanen ja Doranovan toimitusjohtaja Antti Myllärinen. Bioenergia ry:n toimialapäällikkö Tage Fredriksson juontaa keskustelun. Biokaasun jälkeen siirrytään biojalostamoihin. Alustajina toimivat Nordfuelin projektijohtaja Timo Strengell, Green Fuel Nordicin toimitusjohtaja Timo Saarelainen ja Helen Oy:n tutkimus- ja kehityspäällikkö Jussi Uitto. Juontajana on Tage Fredriksson.

Hiilensidontateknologian näkymät on päivän neljäs teema. Aiheesta alustavat ja keskustelevat Tallinnan teknillisen yliopiston professori Alar Konist ja VTT:n tutkija Tomi Lindroos. Juontajana on Bioenergia ry:n toimialapäällikkö Hannu Salo. Viimeinen teema käsittelee hiilensidontaa käytännössä. Sessiossa kuullaan Q Powerin toimitusjohtaja Eero Paunosta ja Carbofexin toimitusjohtaja Sampo Tukiaista. Alustuksia seuraavan keskustelun juontaa Hannu Salo.

Osallistujat voivat esittää tapahtuman aikana kysymyksiä ja kommentoida esityksiä chat-toiminnon avulla.

Tervetuloa porukalla Bioenergian Kevätpäivän verkkoseminaariin kuulemaan tuoreimpia ajatuksia ajankohtaisista kysymyksistä!

Kevätpäivän ohjelma

Ilmoittaudu mukaan!