Tervetuloa Bioenergiapäivään! Bioenergiapäivä tarjoilee jälleen tuhdin paketin sektorin ajankohtaisia kuulumisia sekä mielenkiintoisia keskusteluita alan johtavien asiantuntijoiden kanssa. Tapahtuma järjestetään verkkoseminaarina reilun viikon kuluttua, 19.10.2020 klo 10.15–15.30.

Ilmoittaudu mukaan ja vinkkaa myös kollegoille: organisaation ensimmäinen ilmoittautuja maksaa täyden osallistumismaksun, muut samasta organisaatiosta Bioenergiapäivään ilmoittautuvat pääsevät mukaan puoleen hintaan.

Bioenergiapäivän avaa Bioenergia ry:n hallituksen puheenjohtaja Pertti Vanhala, jonka jälkeen ympäristöministeriön kansliapäällikkö Juhani Damski pitää ajankohtaiskatsauksen energia- ja ilmastopolitiikasta. Euroopan parlamentin jäsenet Miapetra Kumpula-Natri (S&D) ja Heidi Hautala (vihr.) keskustelevat verkkoseminaarissa vihreän kehityksen ohjelman etenemisestä. Työ- ja elinkeinoministeriön neuvotteleva virkamies Pasi Rantahalvari käsittelee oikeudenmukaisen siirtymän kansallista toimeenpanoa ja Vaken toimitusjohtaja Paula Laine kertoo ilmastorahaston käynnistymisestä.

Luonnon monimuotoisuus ja puuenergia -teema aloittaa keskustelun

Lounastaukoa seuraavat esitykset koostuvat eri teemoja käsittelevistä alustuksista sekä alustuksia ja teemoja syventävistä keskusteluista. Luonnon monimuotoisuus ja puuenergia -teemasta alustavat vanhempi lehtori Panu Halme Jyväskylän yliopistosta ja metsänhoidon asiantuntija Pekka Kuitunen Suomen metsäkeskuksesta. Alustajien lisäksi keskusteluun liittyvät Anna-Rosa Asikainen, MTK:n lakimies sekä UPM:n Timo Lehesvirta, jonka vastuualueeseen kuuluvat globaalit metsäasiat.

Keskustelu jatkuu biomassan kestävyyskriteerit ja biomassa kiertotaloudessa -teemoilla

Biomassan kestävyyskriteerit -teeman aluksi Energiaviraston ylitarkastaja Olli Mäki käsittelee aihetta ’Kohti toimeenpanoa’. Teema jatkuu keskustelulla, jossa ovat Mäen lisäksi mukana Mhy Pirkanmaan johtaja Ilkka Köntti, Helenin biopolttoaineasiantuntija Jari Stenvall sekä Finbex Oy:n toimitusjohtaja Olli Salo.

Biomassa kiertotaloudessa -teema on mukana ympäristöministeriön ympäristöneuvos Ritva Levisen puheenvuorssa kierrätystavoitteiden kiristymisestä. Esityksen jälkeen mukaan keskusteluun tulevat Gasumin kiertotalousjohtaja Ari Suomilammi, Destacleanin operatiivinen johtaja Juha Rytkönen sekä toimitusjohtaja Maija Henell Turun Seudun Energiantuotanto Oy:stä.

Bioenergiapäivän päätösteema on hiilen talteenoton kehitys

Norjaan hiilidioksidin varastointi-infraa rakentavan Gassnovan toimitusjohtaja Trude Sundset kertoo (englanniksi) tilannekatsauksen CCS-hankkeen etenemisestä. Hanna-Mari Ahonen Perspectives’iltä puhuu negatiivisista päästöistä osana EU:n Green Dealia ja Puuni Oy:n Juha Siitonen kotimaisista hiilinieluista kompensaatiossa. Ahonen ja Siitonen jatkavat keskustelulla.

Bioenergiapäivän osallistujat voivat kommentoida esityksiä ja esittää kysymyksiä chat-toiminnon avulla.

Tervetuloa Bioenergiapäivän verkkoseminaariin kuulemaan tuoreimpia ajatuksia ajankohtaisista kysymyksistä sekä mukaan keskusteluun!

Bioenergiapäivän ohjelma

Ilmoittaudu Bioenergiapäivään

Lisätietoja: Johanna Lahti, 040 171 4122, johanna.lahti(a)bioenergia.fi