EU:n toimielimille on kirjoitettu vetoomus, jossa korostetaan vahvan bioenergiateollisuuden merkitystä Euroopassa Green Dealin tavoitteiden saavuttamiseksi. Biotalouden sidosryhmien toivotaan allekirjoittavan vetoomus.  

Patrik Klintbom esitteli vetoomuksen EUCBE (European Biomass Conference and Exhibition) 2021 -tilaisuuden avajaistilaisuudessa. Tällä hetkellä allekirjoituksia on 154 ja niitä kaivataan lisää, jotta vetoomuksen vaikuttavuus kasvaa. Vetoomuksen laativat Patrik Klintbom, Uwe R. Fritsche, Guillaume Boissonnet, David Chiaramont, Kyriakos Maniatis, Angela Grassi ja Maurizio Cocchi. 

Lue vetoomus: Letter to EU Institutions – The indispensable role for bioenergy and biofuels in the Green Transition

Vetoomuksen allekirjoittaminen vaati alun perin rekisteröitymisen EUCBE:n sivustolle, mutta nyt se on tehty helpommaksi ja riittää, että lähetät sähköpostiviestin Maurizio Cocchille (maurizio.cocchi@etaflorence.it). Vetoomuksen allekirjoittaminen edustaa henkilökohtaista mielipidettäsi eikä edustamasi organisaation kantaa. 

Sähköpostin sisällöksi voit kopioida seuraavan tekstin: I agree with the text of the petition “The indispensable role for bioenergy and biofuels in the Green Transition” and would like my name to be added in the list of Supporters”  

Vetoomus tulee allekirjoittaa perjantaihin 25.6.2021 mennessä. Tietoa vetoomuksesta voi jakaa eteenpäin.