Suomalaisilla yrityksillä on mahdollisuus osallistua huhtikuussa järjestettävään AgriTech Expo –messutapahtumaan maksutta ja saada lisäksi tukea Sambian markkinoille tuloon.

AgriTech Expo on maatalousalan ammattilaisille suunnattu kolmipäiväinen Sambian suurin vuosittainen messutapahtuma, joka tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden yrityksille esitellä tuotteitaan ja palveluitaan sekä verkostoitua Sambian sekä eteläisen Afrikan maataloussektorin ammattilaisten kanssa. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään 7.–9. huhtikuuta Chisambassa, n. 50 kilometrin päässä pääkaupunki Lusakasta.

Suomen suurlähetystö Lusakassa ja suomalaiset yritykset ovat osallistuneet Agritech Expoon Sambiassa vuodesta 2015 lähtien. Messutapahtuman lisäksi Suomen suurlähetystö on valmis tukemaan vierailevia yrityksiä tapaamisten järjestämisessä paikallisten toimijoiden välillä ennen ja jälkeen AgriTech -tapahtumaa.

Ulkoministeriön rahoittama Accelerated Growth for SMEs in Zambia (AGS) -ohjelma toteuttaa AgriTech Expoon yhteisosaston, jolla suomalaisten sekä sambialaisten AGS-ohjelmaan osallistuvien yritysten on mahdollista esitellä tarjontaansa ja järjestää tapaamisia. Näyttelyosaston kustannukset katetaan ohjelman varoin, joten osallistuminen on yritykselle maksutonta. AGS-ohjelma tarjoaa myös tukea Sambian markkinoille tuloon Market Access Consultant -palvelun muodossa, jota voi käyttää yrityksen tarpeiden mukaan mm sopimuskysymyksiin, tuotteiden rekisteröintiin tai jakelijakontaktien hakuun sekä jatkokeskusteluihin. Lisätietoja AGS-ohjelmasta  sekä Anna Erkkilä 050-3509946 ja anna@agsprogramme.org

Tapahtumasta kiinnostuneita yritykset voivat olla yhteydessä Sambian Suomen suurlähetystön Team Finland -neuvonantaja Jenna Kirkkariin 25. helmikuuta mennessä sähköpostitse: jenna.kirkkari@formin.fi

Suurlähetystö ja AGS-ohjelma järjestävät myös vapaamuotoisen Microsoft Teams -kokouksen 7. helmikuuta klo 14:00-15:00 Suomen aikaa kaikille halukkaille, jotka ovat kiinnostuneita kuulemaan lisää tapahtumasta. Teams-linkin ja muun lisätiedon jakamiseksi lähetä viestiä Jenna Kirkkarille: jenna.kirkkari@formin.fi.

Tutustu esitteeseen: Agritech 2022 – Event Brochure