Toimiston alkuvuosi (1-6/2023) kului pitkälti eduskuntavaalien ja kesäkuussa päättyneiden hallitusneuvottelujen ympärillä. Tämä näkyi mm. toimiston pitämien erilaisten esitysten ja vaikuttajatapaamisten määrässä, jotka olivat aiempia vuosia korkeammalla tasolla. Hallitusohjelma on yhdistyksen tavoitteiden suhteen kohtuullisen hyvä (ks. tiedote 19.6.), mutta sen toimeenpano ratkaisee (ks. blogini 6.7.). Kotimaan poliittisten ratkaisujen lisäksi EU-tasolla sovittiin keväällä merkittävää uutta lainsäädäntöä: voidaan todeta, että EU:n ilmasto- ja energialainsäädäntö vuoteen 2030 asti on nyt pitkälti sovittu. 

Vaalien takia virallisia kuulemisia oli alkuvuonna vähän. Yhdistys julkaisi 13 tiedotetta ja antoi 24 lausuntoa. Toimisto järjesti kevätseminaarin (18.4.) lisäksi 6 webinaaria jäsenille sekä 2 vaaliwebinaaria muiden yhdistysten kanssa. Sähköisiä uutiskirjeitä julkaistiin viestintäsuunnitelman mukaisesti vähemmän kuin aiempina vuosina. Someaktiivisuus oli aiempia vuosia alemmalla tasolla Twitterissä, mikä näkyi myös viestien tavoittavuudessa. Bioenergia ry:n ja Bioenergia-lehden tuoreiden LinkedIn-sivujen seuraajamäärät ovat kasvaneet, ja sitä kautta myös viestien tavoittavuus on parantunut. 

Keväällä yhdistyksessä käynnistettiin myös strategian päivitys. Päivitys aloitettiin toimiston ja hallituksen yhteisellä strategiapäivällä kesäkuussa. 

Harri Laurikka, toimitusjohtaja